Hakuna Matata – Tanzania

Etter endt jobbing i Tanzania var det et Eurocopter Dauphin AS 365-N2 fra Everett Aviation som hentet oss på båten og tok oss inn til Dar Es Salaam International Airport. Et par kolleger og jeg hadde bestemt oss for å ta noen avslappende dager på Zanzibar. Vi satte kursen for en litt mindre terminal som tydligvis var basen for diverse safari flyging osv. Etter å ha betalt $70 hver så gikk vi gjennom den vesle terminalen og mot flyene. Nå er dette Afrika og man må belage seg på litt venting. Etter ca 1.5 time venting på trappa utenfor kom det en Cessna 206 som skulle ta oss den drøye 20 minutters flyturen over til Zanzibar.

Kofferter ble stuet inn og vi tok plass i 6-seteren. Da vår pilot skulle starte var selvfølgelig batteriet flatt og vi måtte pakke ut og gå over i en annen C-206. Jeg tok plass i høyresetet og gjorde noen observasjoner som jeg tror ville fått hårene til å reise seg på enhver norsk flyinstruktør, hehe. Her var det kun å vri om tenningen å justere gass og mixture. Jeg så ikke at piloten gikk gjennom noen sjekkliste ved oppstart slik jeg er vant til selv. Da vi fikk start på flyet begynnte piloten å takse mens han samtidig prøvde å få på seg beltet og såvidt fikk tittet over instrumentpanelet. Selv om piloten hadde et headset i en bag liggende på gulvet, valgte han isteden å bruke mikrofonen. Det var rimelig støyfullt og ikke skjønte jeg hvordan han klarte å høre noe fra tårnet eller ATC. Jeg valgte derfor å stappe etpar ørepropper i ørene.

Etter å ha klatret opp til 45oo fot byttet han til venstre tank rett før fuelmåleren på høyre stod i bunn. Litt senere fikk jeg øye på Zanzibar og det så ut som det lille vi hadde igjen av fuel på venstre tank skulle rekke til Zanzibar. Etpar U-svinger og vi gikk inn som nummer 2 bak et mindre rutefly. Isteden for å lande et stykke inn på banen gikk nedflygingen mot rullebane terskelen for litt lavtflyging noen hundre meter før vi gjorde touch-down. Selv om flyturen inneholdt aspekter som var litt uvant i sammenligning med småflymiljøet hjemme i Norge, så var det ikke noe å la seg skremme over. Vi kom trygt frem og var klar for noen dager med sol og bading. Hakuna Matata! :-)

Her er noen linker til flyging i Tanzania om du er interessert i å besøke Zanzibar, dra på safari eller bestige Killimanjaro:

Dette innlegget ble publisert i Reiser. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.