Årets første flytur

Da var det blitt 2011 og det var gått 1 mnd siden forrige flytur. Det blir naturlig nok ikke så mange flyturer i løpet av den mørkeste vinteren i Norge. Kristoffer og jeg var begge på 332sqd Rygge på 90-tallet og vi har holdt kontakten siden.

De som kjenner Kristoffer vet at man må holde seg godt fast når man sitter på med han i en bil, hehe! Nå har det gått bra så lenge jeg har kjent han og dessuten har han fløyet seilfly i mange år selv så det var i grunnen ikke noe stress å la han ta over spakene tidligere enn noen annen som har fløyet med meg så langt har gjort. Det var faktisk ganske behagelig å lene seg tilbake, være litt flykaptein og bare følge med at alle viserne stod der de skulle.

Så langt iår har det jo bare vært fantastiske flydager, men gårsdagen var av andre årsaker ikke egnet for flyging allikevel. Derfor var det veldig fint at vi fant et hull i det ellers så tette bookingprogrammet til flyene i Nedre Romerike Flyklubb. Flyet (LN-NRF) kom bittelitt sent tilbake fra turen før oss, men sånt skjer jo av og til..  Det startet fint da vi takset bort for å fylle fuel, men etter tankingen måtte vi desverre prøve endel ganger og jeg fryktet at vi måtte kanselere turen. Til slutt ble det liv i Cessnaen.

Som så mange ganger før var det full gass nedover 30, opp til 15oofot med venstre klatrende sving mot Lutvann. Siden vi kun hadde en halvannen times booking ble det kun en tur over Oslo og omhegn. Disse «sightsing» turene rundt Oslo begynner å bli relativt standard for meg. Man får sett mye der hvor man bor og så koster det ikke skjorta da en slik tur som regel tar 30-50 min. Det ble en tur over Bærum og Kolsås toppen som er kjente trakter for Kristoffer. Tilbake over Østmarka vinktet vi heftig med vingene til Kristoffers forlovede. Har ikke hørt noe, men regner med at hun så oss.

Tilbake på 1500 fot over Lørenskog og på vei mot left-downwind på bane 30 tok jeg igjen over spakene. Noe vind på finalen og en litt rufsete landing, men ellers en fin flytur. Tror iallefall Kristoffer fikk noen griller i hodet, hehe! Det går vel ikke så mange årene før han også får seg lappen på fly med propell tipper jeg.

Dette innlegget ble publisert i Flyturer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.