Takeoff Rakkestad

Takeoff fra Rakkestad flyplass med en Havard 1944

En sommerdag i Juni 2009 etter at jeg var ferdig med en flyleksjon oppdaget jeg at Joakim Kobro stod i sin fantastisk strøkne hangar. Jeg parkerte skoleflyet i hangar og gikk over og pratet med han.

Denne dagen skulle det vise seg at jeg kom til å være veldig heldig. Jeg nevnte for han at han måtte si ifra om han skulle ut og fly en dag og hadde et ledig baksete. Jeg tenkte først å fremst på den orange RV-8 (LN-ABC) han eier sammen med en venn. Det skulle vise seg at jeg var heldigere enn som så. «Jeg skal faktisk ut og fly nå sa han». Det viste seg at han skulle fly et utdrikkingslag nede på Rakkestad (ENRK) og det i et enda heftigere fly; T-6 Harvard (LN-TEX) og at jeg kunne bli med. Jeg fikk fort et stort smil fra øre til øre. Vi fyllte litt fuel før jeg spente meg fast i fallskjerm og sete. Dette er gromme saker og det var bare å lene seg tilbake og nyte turen. Vi ankom Rakkestad med en roll over flyplassen.

Nede på Rakkestad ble vi møtt av en festglad gjeng. Joakim fløy en akrobatisk tur med karen som skulle drikkes ut mens jeg stod på bakken og ventet. Da han kom ned og parkerte flyet oppdaget jeg en kar med et relativt profesjonelt videokamera. Etter at han hadde filmet flyet litt tok jeg kontakt med han (Øystein Westlie) og spurte om jeg kunne få en kopi av filmen han laget. Senere på kvelden hadde han mixet ferdig musikk og fikk jeg tilsendt en kopi. Filmen ligger også på YouTube og har høy kvalitet.

Så bar det opp til Kjeller igjen (ENKJ).  Like etter takeoff hørte jeg «Your controls» over headsetet og jeg lot meg ikke be to ganger. Herlig å føre stikka på et så historisk fly! Takk for turen!

Vil du vite mer om dette flyet kan du sjekke ut  www.flygal.no

Dette innlegget ble publisert i Flyturer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.