Flytur til Geiteryggen med Peter i C172

Det har vel ikke gått helt upåaktet hen blandt mine kollegaer at jeg driver å flyr så Peter Fongod var nok en kollega som hadde spurt om å få bli med meg ut å fly. Turen var egentlig ikke planlagt, men da jeg så at LN-NRF plutselig var ledig på booking systemet så ringte jeg Peter. Han skulle egentlig hente et barn i barnehagen, men fikk rokert litt på logistikken og ringte meg tilbake og sa at han veldig gjerne ville bli med denne dagen.

Flyet var i utgangspunktet ledig ut dagen, så jeg vurderte å ta en tur til Kjevik. Nå var dette Peters første tur i et småfly og med litt skrekkblandet fryd for å fly generelt, ble vi enige om å ta en kortere tur til Geiteryggen i Skien i steden. Denne turen har jeg fløyet endel ganger nå og jeg er godt kjent i området så en flightplan ble kokt i sammen på relativt kort tid. Takeoff på 30 og ut via Lutvann som vanlig. Her fikk Peter noen bilder av stedet der han bor fra lufta. Videre fløy via Drammen. Ved Drammen så ligger TMAen fra 4000fot så jeg klatret til det. Det gikk imidlertid ikke lang tid før vi fikk beskjed av ATC om å raportere høyde. En liten feilberegning i navigasjonen viste det seg.. Da jeg var litt lenger øst enn jeg trodde var jeg derfor inne i TMAen og kontrollert luftrom igjen. Det skal selvfølgelig ikke skje, men det var ikke værre enn at vi hadde kontakt med en hyggelig flyveleder som sa at vi kunne fortsette i 4000 fot da vi hadde trafikk under oss.

Kommer man fra øst via Siljan og lander på RWY 19 på Geiteryggen får man som regel en lang base og finale. Litt turbulent var det denne dagen, men ingen større problemer enn en liten vingedropp i sluttfasen av finaleleggen (det hadde også ruteflyet som landet etter oss). Før vi dro hadde jeg ringt faren min så han møtte oss over en kaffe i flykaféen. Det begynner å bli en vane å fly til Skien for en liten kaffepause med fattern, hehe. Turen tilbake gikk via Horten og Oslofjorden (under TMAen). Underveis spurte jeg Peter om han hadde lyst til å prøve å styre litt, men han ville helst nyte den fine utsikten. Tilbake over Oslo fløy vi en høyresving over Holmenkollen og Maridalsvannet og tilbake til Kjeller via Lutvann. Peter var passasjer nummer 9 så langt. Nok en fin flytur!

Dette innlegget ble publisert i Flyturer. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Flytur til Geiteryggen med Peter i C172

 1. Peter Fongod sier:

  You said it all Fredrik. You were calm, under control and confident. I will like to fly more with you but just need to find time when I´m off.

  You will be a great pilot.

 2. Bendik Kristiansen Løseth sier:

  Hei!

  Anbefaler deg å ta en titt på denne videoen:
  http://www.youtube.com/watch?v=pq8-LuhOSDA

  Her har vi fløyet i et Cessna 172 over vakre Sunnmøre.

  • fredrian sier:

   Hei Bendik!

   Bra film! Hvor på halen har dere festet GoPro kameraet og er det en godkjent installasjon? Går for tiden på UTSA og flyr C-182 i Nord-Norge :-) Litt lenge siden jeg har oppdatert bloggen her, men har endel som jeg kan legge ut snart.. Har du en flyblogg selv? -F